Saç Ekimi  

Go Back   Saç Ekimi > Saç Ekimi > Saç Ekimi Düşünenler

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Alt 04-15-2009, 12:36 PM
Administrator

Standart FUE yöntemi

FUE tekniği, saç folliküllerinin, deride herhangi bir kesme işlemi uygulanmadan tek tek alınması şeklinde uygulanır. FUE yöntemi, çizgi şeklinde bir yara izine neden olmadığı için kısa saç modeline alışlın kişiler için daha uygundur. Daha önceden FUT tekniği uygulanmış olup da kötü bir yara izi oluşan kişilerde ya da kafa derisi gergin olan kişilerde de tercih edilecek bir yöntemdir.
FUE yönteminde saç folliküllerinin alınışı bazı kişilerde oldukça kolay ve rahat olabilirken, bazı kişilerde deri yapısına bağlı olarak sorun oluşturacak derecede sıkıntılı olabilir. FUE yöntemi uygulaması sırasında, böyle bir durumla karşılaşıldığı takdirde, FUE işlemi sonlandırılıp, zorunlu olarak FUT yöntemine geçiş de söz konusu olabilir.
Öncelikle saçlarınızın ön sınırını oluşturacak çizgi belirlenir ve kalem ile işaretlenir. Bu çizginin, yaşınıza uygun olacak şekilde belirlenmesi, işlemin en önemli noktasıdır.
Ekilecek alanın sınırları belirlendikten sonra hangi bölgelere ne kadar yoğunlukta ekim yapılacağı planlanır. Doğal bir görünüm elde etmek için, ekim yapılacak alanın her yerine aynı yoğunlukta ekim yapılmamalıdır. Ekilecek saçların yoğunluğu, ekim yapılacak alanda mevcut olan saçların yoğunluğuna göre de değişir. Bu planlamaya göre gereken tahmini saç kökü sayısı hesaplanır.
Saç köklerinin alınacağı alandaki saçlar 1 mm kalacak şekilde kısaltılır. İşlem uygulanacak saha, antiseptik solüsyonlar ile silinerek tamamen steril bir ortam oluşturulur ve bu bölge lokal anestezi ile uyuşturulur. Saç kökleri, öncelikle dökülmeye karşı dayanıklılığı en yüksek olan bölgeden alınır. İhtiyaç miktarı daha fazla olduğunda, saçların alınacağı alan, merkezden uzaklaşılarak genişletilir. Saç kökleri, profesyonel ekibimiz tarafından geliştirilen XM micro FUE tekniği sayesinde 0,8-1 mm çapında boru şeklinde, ağzı keskin, micro motor ile micro cerrahi teknikleri uygulanarak saç kökleri tek tek çıkarılır. Micro motorun ağzı saç telini içine alacak şekilde ve kılın çıkış açısına uygun olarak deri içine sokulur, saç telinin deriden ayrılması sağlanır. Deri ile bağlantısı kesilen saç kökü micro aletler ile tutulur ve nazikçe çekilerek çıkarılır. XM micro FUE tekniği ile alınan saç kökü sayısı mega seans uygulamalarında 5000 ile 10000 arasında değişmektedir. Bir seansta 1500-2000 saç kökü ekilebilmektedir. Daha fazla ekim yapılacaksa 1 gün ara ile seansa devam edilebilir. Alınan saç köklerinden geriye kalan 1 mm lik delikler, dikiş gerektirmeksizin 2 gün içinde iyileşir.
XM micro FUE tekniği ile alınan tek saç kökü içeren folliküller saç sınırının ön sıralarında, doğal bir saç çizgisi oluşturmak için kullanılır.
Zaman kaybını en aza indirmek için, ekibimiz bir taraftan saç köklerini ayrıştırırken, diğer taraftan da saçların ekileceği alan uyuşturulur ve ekim için delikler hazırlanır. Açılan deliklere, ekime hazır hale getirilen saç follikülleri yerleştirilerek işlem tamamlanır.
  #2 (permalink)  
Alt 07-05-2009, 02:44 PM
Junior Member

Thumbs down med hairde fue mi:(

herkese selam benim gibi saç ekimzede ve ekim yaptırmayı düşünen arkadaşlar. öncelikle size hayatımı ekim öncesi ve ekim sonrası olarak ayırmak istiyorum. ekim yaptırmadan önce arada bir saçlarımı kazıtır güzelce ve doğalca dolaşırdım ve çok rahat güler, herşeyden zevk alırdım. birgün polis arkadaşı gördüm saç ektirmiş ve o zamanlar yeni ekim yaptırmıştı. ilk zamanlar fena durmuyordu. arkadaştan adresi aldım ve 25 yıllık hayatımdaki en büyük hata olarak gördüğüm MED HAIRe görüşmek için gittim. o zamanlar saçlarımın önleri açılmış fakat tepe ve üstte saçım vardı. serkan beye ekim nasıl oluyor diye sordum. fue ve fut tekniği var diye söyledi. konuşması da çok içten geldi bende anadolu insanı saf köylü biri olarak yedim. fue tekniğinde hiç iz kalmadığını ve ekimin çok doğal olduğunu da söyledi. bende ekimden sonra beğenmezsem saçlarımı kazıtabilir miyim yine diye sordum. kazıtabileceğimi ve hiçbir iz kalmayacağını söyledi. bunun üzerine arkadaşıma da güvenerek ekim yaptırmaya karar verdim. herşey 2008 temmuzdan sonra başladı. ekim mecidiyeköyde hastane ortamı olmayan klinikte yapıldı. ekimi yapan faruk bey bi ara ingilizceden bahsederken ben de ingilizce kursuna yazılayım deyip ekimi yanındaki başka bayana bıraktı. o zaman hiç tepki vermedim çünkü önemini bile bilmiyordum. ekimden sonra ilk başlarda yüzümde gözümde şişlikler ile ailem bile beni tanıyamadı. bende dedim ömür boyu daha güzel görüneceksem katlanılır bu acıya ve görüntüye. 6 ay icinde saçlar cıkmaya basladı ve kendi sacımla kaynasarak doğal ve hos bir görüntü verdi. bende çoğu polis arkadaşıma tavsiye ettim. yaklaşık 10-15 arkadaşıma. kimi yaptırdı benden görüp. sonra 2009 şubata dogru kendi saclarım cok hızlı sekilde döküldü tepeye kadar. sebebinin ise ekim yaptırdıgımdan hücrelere zarar verilmis olabileceginin ve bu yüzden dökülmenin hızlanmıs olabilecegini düsünüyorum. bunun üzerine 2009 nisanda 2. seans fue yaptırdım. suan onların cıkmasını bekliyorum veya cıkmamasını cünkü lazerle aldırmayı düsünüyorum hepsini. arkadaslar sac ekim sonucu tam olarak 1 yıl sonra ortaya cıkar. bende de aynı oldu. suan saclarım cıkıyo ve resmi üniforma ile kapalı alanlarda metroda otobüste bile şapka ile dolaşıyorum. sebebi: ekilen saçlar dimdik cıkıyor ve hiçbir yön verilmemiş. saçları beğenmezsem kazıtırdım diyordum kazıttığım zaman ise fue de motorla alındığı için saçın alındığı yerde beyaz beyaz küçük izler bulunmakta. ayrıca artık her tanıştığım kişi yüzüme değil saçıma konuşuyor. son 3 aydır istanbul ve ankaradaki saç ekim merkezlerinin çoğu ile görüştüm. çok tuhaf ki hepsi farklı şeyler söylüyor. kimi yarın gel ekelim, kimi 1 yıl bekle sonuca göre ekelim, kimi lazerle alalım, kimi de protez yapalım diyor. hipokrat yeminini ayağı havada söyleyen var mı bilmiyorum ama biz polis yeminimizi Türk Bayrağına elimizi koyup öyle ettik. Gerekirse şehit oluruz her zaman güzel insanlarımızın daha güzel yaşaması için. Ama nedense sadece dünya malı olan kağıt parçası PARA için insanların duygularıyla ve umutlarıyla oynanabiliyor. Serkan bey ekim yaparken donör alanın çok iyi, yeterli olur diyordu. şimdi ise kimi var 3000 greft alıyoruz senden o kadar çıkmıyor ne yapalım diyor. arkadaşlar umarım yararım olur size ama saç ekiminin olumsuz yönleri de çok fazla, saç ektirdikten sonra denize giderseniz saçlarınız dimdiktir ıslanınca ve indiremezsiniz, her renk şapkanız olur, yüzde 95 memnuniyetsiz gibi sizde memnun olmazsınız ve tek teselliniz birgün ölümün olduğudur. bendeki durum şuanda şöyle: istanbul univ. arap dili ve edeb mezunuyum. anadolu univ işletme mezunuyum. etiler polis meslek yüksek okulu mezunuyum. şuan da anadolu univ ingilizce öğretmenliği okumaktayım. ingilizce, arapca ve almanca bilgim var. mülakata gittim emniyetin yurt dısı görevi için saçımdan dolayı kendime güvenim bile kalmadı anlayacağınız kendimi sıfır boş gibi hissediyorum ve 6 aydır kitap okumuyor gazete okumuyor film izlemiyorum. çünkü mutlu değilim. ekim tek şu işe yaradı: artık çevremde bulunan benden daha kötü olanları görmemi sağlıyor. şuanda saç ekimine verdiğim paranın 10 katı kredi çekip verip 10 sene ödemeyi tercih ederdim. şuan kellere imreniyorum ve lazerle aldırmak için bir yerle görüştüm. iz kalmadan alabilecegini söyledi. 2. seansın sonucuna göre aldıracam. arkadaşlar gercekten yasanmıyor böyle saçların ekim oldugu belli oluyorsa hep insanlardan kaçmak istiyorsun ve kendinin nasıl böyle birşey yaptığını beyninle cevaplıyamıyorsun. Allah dökülmeyi bile aşama aşama doğal bir şekilde yapıyor. bence bırakın Allahın yarattığı gibi kalsın. maddi çıkar peşinde insanların sağlığıyla oynayanları da Allaha havale edelim. ben sağlık bakanlığına da kendi durumum ve ömer arkadaşım da razı olursa onun konusunu da koyarak şikayette bulunmayı düşünüyorum. hukuki olarak ve görsel yazınsal medya ile ulaşabildiğim herkese ulaşıp uyarmak istiyorum. 25 yaşında umutlarımla kimse oynayıp beni hayattan soğutamaz. ekim uygun değilse açıkça söylesin herkes. bana deseydi doktor ekimden sonraki şuanki halimi ben ona 5000 tl hemen verirdim ayrıca bir de teşekkür ederdim ekim yapmadığı için. ekim merkezinde günde 4 kişiye ekim yapılır. bu da 2000 tlden 8000 tldir. ayda 240 bin lira eder. benim maaşım 1700 lira ve mutluydum 1 sene öncesine kadar. paran var niye beni üzüyorsun. bu ne amaçla yapılır hala çözemedim ama: Mevlam görelim neyler neylerse güzel eyler… YaVuZ ZuVaY mutsuz polis

Etiketler
ekimi, fue, nakli, saç

Seçenekler
Stil